Sportsfysioterapi

Sportsfysioterapi

Sportsfysioterapeut på Østerbro og har flere års erfaring med diagnosticering, behandling og genoptræning af idrætsskader.

Vi har set mere end 3000 skader. Særligt har jeg arbejdet med skulder, ryg, hofte, knæ og ankelproblematikker.

På klinikken arbejder jeg målrettet med at strukturere en individuel genoptræning til aktive motionister og top atleter.

Her er Thomas, han er eliteløber og dedikeret til sin træning. Jeg ser Thomas længe inden han får en rigtig skade. Vi forbygger og undgår at han udvikler en problematik.

Sportsfysioterapi

Jeg er idrætsfysioterapeut på Østerbro og har flere års erfaring med diagnosticering, behandling og genoptræning af idrætsskader.
Jeg har set mere end 3000 skader igennem min karriere som fysioterapeut. Særligt har jeg arbejdet med skulder, ryg, hofte, knæ og ankelproblematikker.

På klinikken arbejder jeg målrettet med at strukturere en individuel genoptræning til aktive motionister og top atleter. Det vigtigste for mig er, at hjælpe dig på rette vej igen, efter en skade.

Jeg ser elite svømmer, ishockeyspiller, håndboldspiller og løbere. Min klinik er tilknyttet elitesportsudøvere, så jeg kan forebygge deres krop så ikke de får alvorlige skader. Jeg screener dem inden sæson og midt i sæsonen derefter lægger vi en plan for deres forløb op til konkurrencer.

Det er vigtigt at have en god og tillidsfuld dialog med idrætudøveren, da både de fysiske og mentale sider er i spil. Jeg arbejder i tæt samarbejde med ernæringseksperter og psykologer indenfor sportens verden som kan hjælpe med at sammensætte den rette mængde.

Har du brug for en tovholder i din idræt er dette også her du kan henvende dig.

Sportsfysioterapi på Østerbro i København hos Fysioterapeut Christina Peick

Jeg er uddannet fysioterapeut fra Københavns Professionshøjskolen Metropol i 2003. Siden har jeg videreuddannet mig indenfor Idræts- og sportsfysioterapi 2010 og Dip.MPT i Muskuloskeletal fysioterapi 2020. Jeg er fysioterapeutisk løbecoach fra Danske fysioterapeuters løbestilsanalyse kursus fra 2011.

Ved siden af mit klinik foretagende, er jeg underviser på Professionshøjskolen i København.

Inden min karriere som fysioterapeut, har jeg været professionel cykelrytter. Jeg har arbejdet som sportsfysioterapi i både Danmark og Sverige med fokus på sportsskader. Idag ser jeg atleter fra sportsgrene som trailløb, maratonløb, triatlon, cykling, svømning, fodbold, håndbold og crossfit.

Læs mere om klinikken og mig som fysioterapeut på Østerbro.

Ung mand får sportsfysioterapi af Christina Peick
Billede af pige der har smerter efter motion

Har du smerter når du dyrker motion?

Det er helt almindeligt, at mærke noget smerter når man dyrker sport. Der er blot forskel på en “god” og en “dårlig” smerte. Hvis du har prøvet at træne så hårdt, at dine muskler er blevet meget ømme op til 3 dage efter. Hvis det f.eks har været dine brystmuskler du har trænet, kan det føles forfærdeligt at bruge musklerne efterfølgende. Det kaldes for Delayed onset Muscle Soreness (DOMS) som er en forsinket træningsømhed der opstår nogle timer efter træning. Det kan ofte føles som om man er blevet skadet, fordi det er så smertefuldt, men idag ved vi at det skyldes, at musklerne forbereder sig til at blive stærkere til næste gang, så derfor opstår denne ømhed (kemisk proces).

Hvis du derimod har oplevet en gentagende smerte fra et område, som ikke forsvinder efter 2-3 dage og du kan se i din træning at du er gået mere op i intensitet eller tid pr. uge, så kan dette medfører at du har udviklet en skade. Vær derfor opmærksom på morgenstivhed, igangsættelsesbesvær, rødme, hævelse og smerter.

Har du været udsat for et traume, f.eks landet forkert på din ankel og forstuvet den, kan dette være delvist overrevet ledbånd og dette kræves selvfølgelig øjeblikkelig PRICEM princip.

Akut hjælp efter skade

P=protect (Beskyt skaden for mere skade)

R=rest (Ro/hvile)

I=ice (Smertelindring)

C=compression (På grund af hævelse i området så giv det skadet område en forbinding)

E=elevation (Skaden over hjertehøjde)

M=mobilisation (Så snart skaden er i bedring, start med at bevæge den).

Kroppen er rigtig god til at hele, men den behøver nogle gange lidt ro. Det vigtigste er, at får hvile, søvn, varieret kost og tilpasset træning. Så vil de fleste skader forsvinde af sig selv.

En certificeret sportsfysioterapeut vil altid kunne hjælpe dig hvis du har brug for vejledning omkring dine smerter og træning.

Hvordan kan Sportsfysioterapi hjælpe dig?

Har du en sportsskade?

Så hjælper vi gerne med det genoptræningsforløb.

Læs også om vores holdtræning i København med fysioterapi.

Pige som får sportsfysioterapi

Kan en Sportsfysioterapeut behandle alle skader?

Ja, i denne klinik behandler vi alle sportsskader. En sportsfysioterapeut er uddannet i at varetage alle typer skader. Dog ser en sportsfysioterapeut mest akutte og overbelastningsskader.

Læs også: Hvad kan en fysioterapeut

De længerevarende skader som kroniske skader sendes mest til en Muskuloskeletal fysioterapeut.

For særlige behandlingsmetoder som f.eks. Shockwave behandling, kan du læse mere her.

Hvis du ikke har en decideret sportsskade, kan det være, at dine ømme muskler bare trænger til en gang god massage af vores dygtige massør.

Hvor hurtigt kan jeg få en tid til Sportsfysioterapi?

I klinikken har vi en behandlingstype som hedder AKUT fysioterapi indenfor 24 timer.

Så hvis skaden er sket og du har brug for at få hurtig hjælp kan vi garantere dig en tid indenfor 24 timer, også i weeekenden.

Booking af Sportsfysioterapi

Når du skal booke en tid til sportsfysioterapi, kan du trykke book tid, ring eller sms til klinikken på 53546547 inden kl. 12.00 samme dag, så svarer vi tilbage indenfor 1 time. Du vil kunne få en tid indenfor 24 timer. Husk vi har åben i weekenderne.

Priser på Sportsfysioterapi

Prisen for Sportsfysioterapi er 875 kr. for 60 min på hverdage.

Prisen for Sportsfysioterapi i weekenden er 1500 kr. for 60 min.

Indhold:

  • Grundig udredning
  • Grundig klinisk undersøgelse
  • Gennemgang af kliniske fund
  • Behandlingsplan
  • Påbegyndt behandling
Fysioterapeut Christina Peick taler med en patient

RING ELLER BOOK TID ONLINE