Kognitiv Funktionel Terapi (CFT)

En Ekspert i Muskuloskeletal fysioterapi, arbejder med kognitiv funktionel terapi til langvarige rygsmerter.

Vi ved fra videnskaben, at når en person har smerte i længere tid, er kroppens reaktion at spænde op og overbeskytte den smertefulde kropsdel.

Det er hensigtsmæssigt, at beskytte kroppen hvis man har en akut skade, men ikke når vævet er helet og der er gået 2-3 måneder. Så er det vigtigt at bruge kroppen normalt igen. Det kan jeg hjælpe dig med, selvom du vil have smerterne med i starten.

Det foregår således:

1. Først vi jeg gerne høre din historie.

2. Guide dig i behandlingsprocessen så du kan få kontrol over smerten.

3. I et samarbejde med dig, skal vi udvikle en plan for at nå dine mål og få dig tilbage til det du kan lide at lave.

Det gør jeg gennem spørgsmålene:

– hvordan begynde din smerte?

– hvad provokerer og lindrer din smerte?

– hvordan påvirker det dit liv (fysisk, socialt, arbejde, følelsesmæssigt osv.)?

– hvad er din smerteforståelse?

– hvilke strategier bruger du for at komme ud af smerten?

– hvad vil du gerne kunne (mål)?

Vi vil dernæst undersøge, hvordan du bevæger dig og om du kan slappe af i din krop så ikke du spænder op eller holder vejret når du skal bevæge dig.

Baseret på al denne information vil vi i samarbejde udvikle en behandlingsplan til dig

Jeg vil hjælpe dig med at forstå hvorfor du har smerter og hvilke faktorer der kan være årsagen til det. Vi vil som noget af det vigtigste få dig til at forstå hvorfor du har smerter og sætte dig til ANSVAR for smerterne så du kan nå derhen hvor du starter med at acceptere den.

Som ofte får du et træningsprogram som kun er for dig. Det er en langsom opbygning af din funktionsevne, som vil belaste din krop på en rolig måde så ikke du oplever kraftige smerter.

Dine øvelser er integreret således at de altid retter mod dit mål. Så vil du gerne lære at gå lange turer igen, så er dette øvelserne som er rettet mod det.

For at du får tillid til dig selv igen og din ryg, vil alt du laver være uden smerter, og når du kan se at det fungere vil vi rette fokus mod det som kan være lidt mere provokerende, men stadig med troen på at det lader sig gøre for dig.

Lyder det som dig, så kan du henvende dig hos os på www.christinapeick.dk

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment