Sidst Opdateret: 18. marts 20241,3 min læsning0 Comments on Idræt og hoftesmerter

Idræt og hoftesmerter

Mand løber på asfalt i solnedgangen

På ydersiden af hoftekammen løber den muskel vi kalder m. tractus ilio tibialis. Navnet er latinsk og beskriver hvor den sidder på kroppen. Musklen er ret lille sammenlignet med dens langs senespejl som krydser undervejs et knoglefremspring lige under hoften (trochanter major).

Årsager til smerter, kan være fordi man i idræt, særligt i løb øger kompressionen og den ensidige gentagende bevægelse over for kort tid eller hvis man er ny i løb.

Det er en god ide, at lave forskellige løberuter – og ikke altid den samme ensformige belastning af hoften som f.eks. lige strækninger, overdrevet løb på brolagte, eller ujævne vej belægninger. Samt være meget opmærksom på dosis af træning. Ikke for voldsomme ændringer i længder eller terræn.

Symptomerne kommer ofte snigende og kan føles som en skarp og forværrende smerte, når man bevæger op ad bakke eller trapper på ydersiden af hoften. Nogle mærker også til den efter træning.

Behandlingen afhænger af smerterne, men i starten er det ofte aflastning som hjælper og lave en anden sportsgren som ikke giver smerterne. Er det ikke nok, kan fysioterapeutisk udredning og sportsfysioterapi behandling komme på tale, samt ændring i træningsmængde og belastning.

Læs mere om hoftesmerter eller ondt i hoften efter løb

Øvelser for lindring kan være stræk og mobilisering af ryg, hofte og bækken. Få flere gode råd ved at skrive til fysioterapeut@christinapeick.dk

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment