Sidst Opdateret: 18. marts 20241,8 min læsning0 Comments on Hvad kan en fysioterapeut?

Hvad kan en fysioterapeut?

Hvad kan en Fysioterapeut?

En fysioterapeut kan hjælpe dig med, at forstå hvor dine smerter kommer fra, så du kan lære at håndtere dem bedre. Hjælpe dig med at genoptræne din skade efter et eventuelt traume eller operation.

Har du akutte problematikker, kan fysioterapeuten finde årsagen og dermed lindre problemet ved at benytte forskellige behandlingsteknikker. Ligeledes vil man ofte supplere med øvelser.

Har du haft smerter i for eksempel lænden i længere tid end 3 måneder, vil fysioterapeuten undersøge din lænd, led, muskler og nerver for at finde årsagen til den opståede problematik. Hvis det viser sig at være et muskuloskeletalt problem ligger fysioterapeuten en behandlingsplan som består i smerteforståelse, øvelser, træning, vejledning og behandling.

Det samme forekommer hvis en patient kommer med en arm eller et ben som giver smerter. Der vil fysioterapeuten altid undersøge nakke og ryg først, inden de kigger nærmere på den lokale smerte, fordi en albuesmerte sagtens kan stamme fra nakke.

I fysioterapien finder der forskellige typer fysioterapeuter.

  • Idrætsfysioterapeuter
  • Børnefysioterapeuter
  • Geratrifysioterapeuter
  • Neurofysioterapeuter
  • Hjerte-lunge fysioterapeuter.
  • Muskuloskeletale fysioterapeuter.

Fælles for dem alle er, at hvis de er uddannet certificeret klinikker eller specialister har de den samme grundige ræsonnering til deres patienter. Ligesom en speciallæger fordi de udrede problematikken gennem deres undersøgelse og diagnostisering.

Vi hjælper ofte patienter, med at forstå hvor smerterne kommer fra, så ikke der opstår tvivl tanker omkring at smerterne er skadelige eller farlige. Hvis man har haft smerter i mere end 3 måneder og ikke oplever bedring, kan en muskuloskeletal fysioterapeut være den helt rigtig at konsultere, da de kender til langvarige smerter og ved hvordan du skal håndtere dem igennem behandlingsforløbet.

Det kan for eksempel ske gennem undervisning i behandling, mindfulness, vejrtrækningsøvelser, øge aktivitetsniveau gradvist, samtaler om smerterne og smertebehandlinger.

Jeg er fysioterapeut på Østerbro og ekspert i Muskuloskeletal fysioterapi. Hvis du har smerter, kan du få hjælp her. Kontakt klinikken på telefon 53546547.

Læs også: Hvad er forskellen på en fysioterapeut og en ergoterapeut?

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment