Hvad er forskellen på en fysioterapeut og en kiropraktor?

Hvad er forskellen på en fysioterapeut og en kiropraktor?

I forskningen er der ikke den tydelige forskel på om patienten møder en fysioterapeut eller en kiropraktor i forhold til udfaldet. Begge behandlere arbejdet med samme evidensbaseret test og behandlinger. Det som står tydeligt er at både mobilisering, manipulation og træning kan hjælpe med patientens problematik.

Manipulation betyder, at et led bevæges. Hvis en patient har et akut hold i nakken eller ryg eller en forstuvet ankel, så kan en hurtig smertelindring være at foretrække hos en som kan manipulere.

Hos en fysioterapeut er behandlingstiden længere end hos en kiropraktor. Det er muligvis et spørgsmål om behandlerkultur. Sådan har det altid været.

Læs også: Hvad er forskellen på en fysioterapeut og en ergoterapeut?

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment