Hvad er forskellen på en fysioterapeut og en ergoterapeut?

Billede af en mand hos en fysioterapeut

Hvad er forskellen på en ergoterapeut vs fysioterapeut? En ergoterapeut arbejder som udgangspunkt med at hjælpe patienten tilbage til hverdagen, hvis de har været igennem et sygdomsforløb eller traume som har taget selvstændigheden fra dem. For eksempel hvis en patient har mistet evnen til at synke ordentligt efter en hjerneblødning og så er det ergoterapeutens opgave at træne patienten i dette.

En fysioterapeut arbejder som udgangspunkt med at få patienten i funktion igen og kunne klare sig i hjemmet, ved hjælp af øget styrke og udholdenhedstræning. Fysioterapeuten fokuser på sundhed, forebyggelse og behandling af smerter og skader.

Det er den primære forskel på en ergo og en fysioterapeut.

Jeg er fysioterapeut på Østerbro, hvis du har smerter eller brug for akut fysioterapi, kan du få hjælp her.

Læs også: Hvad kan en fysioterapeut? og Hvad er forskellen på en fysioterapeut og en kiropraktor?

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

2 Comments

  1. Henrik 17. marts 2023 at 10:59 am - Reply

    Er delvis uenig i dette indlæg ift. ergoterapeutens opgaver.
    Det er korrekt at ergoterapeuten arbejde med dysfagi problematikker (synke/spise besvær).
    Men de træner også patienten i ADL (Almindelig Daglig Livførelse), hvor patienten, trænes i at kunne genoptage en aktivitet/opgave som fx påklædning, som har været hæmmet af diagnosen.

Leave A Comment