Sidst Opdateret: 18. marts 20241,2 min læsning0 Comments on Hvad er en fysioterapeut?

Hvad er en fysioterapeut?

Hvad er en fysioterapeut?

Fysioterapeuter er uddannet i at udrede og analysere kroppens bevægelser. De vil med deres faglige baggrund hjælpe dig med, at komme af med smerterne gennem vejledning, behandling og superviseret øvelser/træning.

Fysioterapeuter kan vælge at blive certificeret kliniker og specialist, så de bliver særligt dygtige til at diagnostisere og udrede patienter med komplekse problematikker. Denne fysioterapeut er specialiseret i klinik arbejde som indeholder at kunne ræsonnere sig frem, igennem undersøgelsen og vurdere en lidelse med alle de kompleksiteter der kan være tilstede.

Det er til tider en fysioterapeut med titlen Dip.MPT du møder når du skal have en 2. opinion på en klinik. De har en evidensbaseret tilgang til undersøgelser, med afsæt i den bio-psyko-sociale model  (ICF-model) og fokus på den neuro-muskuloskeletale del.

Er du blevet skadet i en sportsgren, vil du som patient møde en sportsfysioterapeut, som arbejder med sportsskader. Udgangspunktet er det sammen som ovenfor, men her lægges der særligt fokus på om patienten har en overbelastningsskade eller har fået et traume.

I denne klinik er det patienten som er i centrum og i samarbejde med fysioterapeuten vil forudsætningen for en bedre livskvalitet og kropssundhed være, at mindske risikoen for tilbagefald i smerter. Vi planlægger i samarbejde med patienten altid, en behandlingsplan som kan hjælpe dig med dine udfordringer.

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment