Sidst Opdateret: 18. marts 20241,6 min læsning0 Comments on High Hamstrings tendinopati

High Hamstring Tendinopati

Mand løber på asfalt i solnedgangen

Når baglårene er blevet for ufleksible og stramme kan en inflammation opstå helt oppe ved sædeknuden, hvor senen fra baglåret udspringer.

Senehæftet har muligvis været for spændte og ufleksibelt i længere tid og haft svært ved at bevæge sig ordentligt. Det kan kommer efter gentagende bevægelser i løb, cykling eller andre sportsgrene.

Denne stramme sene, kan være så irriteret at der opstår inflammation og derfor kalder vi den en “syg sene”.

Hvad gør man ved det?

Den ene måde at få hjælp på, er at sørge for senen bliver mere fleksibel, får mere blodcirkulation i form af bevægelse i lokalområdet, ved at massere den.

Denne form for massage/triggerpunktbehandling kan man også selv supplere med, i form af en foam roller og en massagebold.

Stræk er ikke godt for en “syg sene” men det er helt fint for sunde sener.

Dernæst bør man kigge på hele personen og ikke kun på den skadet sene. Der kan være svagheder andre steder, som er med til at vedligeholde denne skade.

Manglende baglårs styrke er ofte set hos løberen, da baglåret laver alt for meget arbejde i at bøje knæet og styre hoften bagud. Både mavemusklerne og den store ballemuskel er ofte alt for dovne og burde være meget med i frem og tilbage bevægelse af hofte og knæ.

Tilslut er det vigtigt, at styrke baglårene, således at de bliver smidige, styrke og ikke for korte. Træningen skal ofte foregå i mere end 3 måneder hvis man har haft sådan en type skade.

Fremgangsmåde:
Massage af baglår.
Styrke af baglår.
Ingen udstrækning på baglår, evt. kun lette stræk.
Styrk ballemuskulaturen
Systematisk træning i mere end 3 måneder.

Mere information på klinikkens telefon 53546547.

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment