Bækkensmerter

Bækkensmerter kan opstå af flere grunde, et traume, en medfødt fejlstilling i hofte eller under og efter graviditet. 

Bækkenet er et af kroppens stærkeste led og som udgangspunkt er bækkenet særdeles stabilt. Alle bevægelser i bækkens led er meget begrænset og har til opgave at bære kroppens vægt. Det er vigtigt at undersøge både lænden og hoften inden man konstatere, at symptomerne kommer fra bækkenet. I tilfælde af en en medfødt fejlstilling i hoften stilles der endnu større krav til bækkenet og dette kan resultere i at der opstår smerter i bækken eller hofte.

Har du smerter som du ikke kan komme af med?

Vi har kendskab til den nyeste viden og behandlingsform indenfor kompleksiteten bag smerter og har udarbejdet et behandlingsforløb til dig som oplever smerter i lænden, hoften, nakken eller andre steder i bevægeapparatet.

Du vil igennem undervisningen få en bedre forståelse af dine smerter og de smertemekanismer som er til stede.

Vi skræddersyer et behandlingsforløb, som vil give dig mulighed for at tage kontrollen tilbage.

Book eller ring til Fysioterapeut på Østerbro Christina Peick tlf. 53546547

Den gravide

1 ud af 5 gravide oplever bækkensmerter under og/eller efter graviditet. Meget tidligt i graviditeten begynder ledbåndene, at blive bløde på grund af den hormonelle påvirkning, relaxin. Dette medfører at bækkenet kan føles eftergiveligt, på grund hormonforandringer samt den øgede kropsvægt. Det er ganske nødvendigt og helt normalt at denne proces foregår og hjælper til at kvinden kan føde sit barn.

Imens maven vokser vil bækkenet forandre sig og kropsformen ændre sig, på grund af vægt for øgningen og pladseringen af vægten fortil på maven. Dette kan resultere i smerter i lænden og bækkenet. Musklerne omkring bækkenet, hoften og lænden vil tilpasse sig kroppens forandring, fordi maven vokser. Dette vil ændre kvindens måde at bevæge sig på.

Læs også: Smerter i lysken og hoften

Bækkenrelaterede smerter

Hvis du oplever bækkensmerter i forbindelse med graviditet og du føler at det kan være ret invaliderende, så er der god hjælp at hente hos mig. Det kan være en ret smertefuld tilstand og forekomme ofte under eller efter graviditetsforløbet. Smerterne opleves ofte i ballerne, lænden, hofter, skambenet og ned i benene. Normale aktiviteter som at gå, sidde med krydsede ben, vende sig i sengen og stå lang tid kan udløse smerterne.

Oplever du smerter af en sådan grad, er det vigtigt at konsultere en fysioterapeut, som kan guide dig til at tilpasse dine aktiviteter, så smerterne ikke forværres. Har du bækkenrelaterede smerter (gamle dage kaldte man dette bækkenløsning) kan du få et skræddersyet behandlingsforløb til din problematik her på klinikken.

Jeg vil i konsultationen lindre dine smerter gennem behandling, vejledning, træning af øvelser. Hvis du behov for at italesætte dine tanker som kunne være passeret på tidligere oplevelse, så lytter jeg gerne på dine erfaring og kan med ekspertise hjælpe dig i den rigtige retning i trygge ramme og en fortrolig samtale.

Efter fødslen

Når du har født kan oplevelsen være overvældende og til tider stressende. Flere kvinder oplever smerter som hovedpine, nakkesmerter, lændesmerter og bækkensmerter. Kroppen har været igennem en graviditet og skal til at omstille sig og det gør den ved at give dig signaler om at nu skal du også tilgode se dig selv.

Du skal passe på den lille nye baby, under amning, puttetider, pasning og meget andet. Undgå derfor overtræthed, for mange aftaler og stress. Få familien til at hjælpe og vær åben omkring behovet for en pause. Hvile din krop en gang om dagen de første mange måneder, det vil gavne din helingproces og give dig overskud og energi. Spis sundt og gå lange turer med barnevognen.

Hvis du har haft bækkenrelaterede smerter undervejs eller har det efter fødslen, så er det vigtigt at du overvejer følgende ting, som kan aflaste dig:

  • Overvej hvordan din kropsholdning påvirker hvordan du står.
  • Ret dig op når du sidder ned, så ryggen trænes.
  • Undgå at løfte og bære tunge ting.
  • Gå så afslappet du kan.
  • Stå altid med lige meget vægt på begge ben.
  • Når du skal vende i sengen, så undgå at vride i bækkenet.
  • Husk at hvile dig så du er oplagt til at klare dagen.

Du kan også booke dig ind i min kalender til en første konsultation, så jeg kan vejlede dig individuelt.

Tilbage til hverdagen efter fødsel

Har du haft bækkenrelaterede smerter, så er der hjælp at hente. At blive mor første gang er en stor ændring i hverdagen. Hvis man har daglige smerter kan dette blive en uoverskuelig situation.

En beslutning om, at du gerne vil tilbage til en god fysisk form. Som fysioterapeut hjælper vi dig med at opnå dine mål både fysiske, mentale og biomekaniske. Du bliver omstillingsparat og det er ofte svært at gøre alene hvis man ikke har den store energi, når der kommer en nyfødt. Her er det vigtigt, at du kender dine barriere og ressourcer. På den måde kan du blive bevidst om, hvordan du få flere ressourcer i stedet for at brænde ud.

Hvis du har smerter fra nakken, bækkenet, hoften eller lænden så kan jeg hjælpe dig så book en aftale i min kalender og vi vil sammen lave en plan for dit forløb.

Jeg har stor succes med at hjælpe gravide og mødre med at blive smertefri og komme tilbage til en aktiv hverdag.

Der foretages en grundig udredning og klinisk undersøgelse af din problematik, for at være så præcis i diagnosen som overhovedet muligt. I hvert enkelt tilfælde vurderes om der er behov for yderligere udredning hos en speciallæge.

RING ELLER BOOK TID ONLINE