Pia fortæller om hvordan hendes smerter forsvandt på et forløb på 3 måneder

behandling af lændesmerter

Som ekspert i Muskuloskeletal fysioterapi har jeg kendskab til den nyeste viden og behandlingsform indenfor kompleksiteten bag smerter og har udarbejdet et varigt behandlingsforløb.

Du vil igennem behandlingen og undervisningen få en bedre forståelse af dine smerter og de smertemekanismer som er til stede.

Et skræddersyet behandlingsforløb, som vil give dig mulighed for at tage kontrollen tilbage.

Du kan med fordel vælge et 3 eller 6 måneders forløb med fokus på at lindre/fjerne dine problematikker. Fordelen er, at du får mere ud af et forløb end enkeltstående fysioterapitimer, fordi kontakten og behandlingerne tilrettelægges efter behov.

Med afsæt i en 1. gangs konsultation defineres der 100 procent en plan ud fra dine behov og forventninger.  Du vil få redskaber til at kunne lære at forstå dine smerter, håndtere din hverdag og få mere energi og lindret/fjernet problematikker. Der er fri sparring pr. e-mail eller telefon under hele forløbet.

Er du interesseret i at høre mere kan du kontakte mig på nedenstående.

Kontakt: fysioterapeut@christinapeick.dk eller ring 53546547.

Book: www.christinapeick.dk/book/

Case: Læs om Pia der havde smerter i 11 år.

”Jeg hedder Pia og er 41 år.  Jeg er gift og har to små piger. Jeg er sygeplejeske og arbejder på et hospital, hvor mit arbejde består i at hjælpe og behandle syge mennesker.

Jeg har haft ”smerter i ryggen” de sidste 11 år, som startede efter min første graviditet. Jeg blev sygemeldt 6 måneder før fødslen og gennemgik et smertehelvede før, under og efter fødslen.

I tiden inden jeg skulle føde gik jeg hos en fysioterapeut, som sagde jeg skulle prøve at undgå at gøre det som gav smerter. Da hun var bekymret for om jeg havde bækkenløsning. Som jeg ved i dag hedder bækkenrelaterede smerter.

Efter jeg havde født min første pige, havde jeg jag med i hø. ben og dette fortsatte i 2 år. Intet hjalp og jeg fik lidt nedsat styrke i benet, men dette forsvandt igen og jeg havde kun smerter i lænden tilbage. De var til gengæld også værre end tidligere.

Igennem alle år gik jeg med smerter i ryggen og prøvede kiropraktor, fysioterapeuter og speciallæger. De sagde alle at jeg måtte leve med smerterne og kunne tage en medicin ved behov. Der var kun degenerative forandringer i de tre nederste lændehvivler, som man ikke kunne gøre mere ved.

Mine smerter blev værre og værre, og til sidst vågnede jeg 5-6 gange om natten, var depressiv og havde ingen aktivitet i mit liv.

I december 2020 fik jeg endelig taget mig sammen til at opsøge, Klinik for fysioterapi v/Christina Peick, som hjalp mig. Fysioterapeuten fortalte mig at de smerter jeg havde var mere komplekse og krævede at jeg forstod hvorfor.

Hun fortalte, at når man har haft smerter i så mange år er der flere input som hjernen registrer fra kroppen og dette opfattes som farlige signaler. Derved reagere vi som mennesker ved, at fortælle os selv, at der er noget vi gør forkert og det må være årsagen til smerterne.

I starten blev jeg (Pia) meget forvirret, men fysioterapeuten var rigtig god til at forklare det igen og tegnede også for mig så jeg kunne forstå det. Jeg var overbevist om at smerterne sad i min ryg, men da fysioterapeuten begyndte at forklare hvordan det hang sammen med min hjerne kunne jeg godt forstå hvorfor mange andre input havde en indflydelse på smerterne.

Jeg var i denne tid sygemeldt og fysioterapeuten fik mig til at forstå at stress, mindre søvn, depression og inaktivitet havde indflydelse på min sygdom. Ryggen var blevet mit fokus, og jeg havde ubevidst skånet den fordi jeg troede på at den ville gå i stykker hvis jeg brugte den.

Efter 1,5 måned fik jeg forståelse for mine smerter og begyndte at stole på ryggen som gjorde, at jeg kunne mere og mere. De muskelkramper, som havde været tilstede det meste af de 11 år jeg havde haft smerter var ved at forsvinde. Jeg havde flere timer om dagen uden store smerter og kunne meget mere.

Fysioterapeuten gav mig små øvelser som kunne bruges funktionelt i mit liv så jeg blot brugte dem i dagligdagen uden at det føles som et helvede at gennemgå dem hver eneste dag.

Mit humør blev bedre og jeg var glad om morgenen når jeg vågnede, fordi smerterne var aftaget. Jeg oplever stadig lette smerter, men har mere kontrol over mit liv. Jeg skal fortsætte hos fysioterapeuten i 3 måneder mere for at min ryg helt tilegne sig et bevægemønster så jeg kan træne yoga og svømning igen som jeg elsker.

Forløbet her hos fysioterapeut  Christina har været det hele værd. Jeg ved hvor vigtigt det er nu at invester i sig selv. Jeg har lært så meget om min krop og ved hvordan jeg ikke skal gøre hvis det skulle ske igen. Jeg er heller ikke bange for at få smerter for jeg ved hvordan jeg kan håndtere dem.

Jeg kan lege med mine piger og er kommet tilbage på jobbet. Kan varmt anbefale dette 6 måneders forløb.

Kh Pia

About the Author: Christina Peick

mm
Jeg er fysioterapeut, og har uddannet mig målrettet til at være ekspert i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi. Jeg besidder en stor erfaring indenfor sport, mental træning, fysisk træning, smerter videnskab og genoptræning/rehabilitering indenfor cykling, løb og svømning. Mit speciale er hovedpine, nakke, skulder, ryg, hofte og knæ problematikker.

Relaterede Indlæg

Leave A Comment